• It'Serious מערכת

על קולינריה, "קורונה" וזוגיות - מה אפשר לבשל עם פחיות שימורים ובירה?

עודכן ב: ספט 22


על כולנו עוברת כרגע תקופה שלא ציפינו לה. וירוס הקורונה שהבליח אל חיינו בחודשים האחרונים, גורם לפאניקה ובעיקר לשהייה בבתים (בין אם אנחנו חולים או סתם נוטים לחרדה או קשובים להוראות ראש הממשלה). חלקנו מזמינים אוכל, חלקנו נעזרים בהורים (אין כמו האוכל של אמא) אבל ביננו - מה יותר כיף מלזלול משהו שהוא מעשה ידינו? אז בחרנו לאגד כמה וכמה רעיונות לתקופת ה"קורונה":



קולינריה-קורונה



קיבצנו לכם כמה מתכונים קלילים ברוח ווירוס הקורונה שאפשר להכין בתקופת הבידוד עם קופסאות שימורים וגם עם בירה (איך לא)!

חזה עוף ברוטב בירה וסומאק עם תוספת

בירות שונות מתאימות לתבשילים ונזידים: החורף, או התקופה שעוברת עלינו עכשיו, לפני ההתחממות, היא בדיוק הזמן המתאים לשלב בירה באוכל שלנו!

מצרכים:

  • שמן

  • בצל קלוף ופרוס

  • נתחי חזה עוף

  • מלח ופלפל

  • סומק

  • בירה

  • לימון

  • ניוקי או אורז או פסטה

הכנה:

מטגנים את הבצל במחבת עד הזהבה (לאחר מכן מוציאים מהמחבת). מתבלים את נתחי העוף בסומק ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים ואז מוציאים.


מחזירים את הבצל למחבת ומוסיפים את הבירה ומיץ מהלימון שלנו. מוסיפים עוד סומק, מלח ופלפל. מבשלים 5 דקות. בשלב הזה, אפשר להוסיף למחבת ניוקי מבושלים, אורז או פסטה ולערבב עד שהכל מכוסה ברוטב.

סלט קינואה קריספי ומזין

מצרכים:

  • כוס קינואה

  • פחית שימורי חומוס

  • אבוקדו

  • חצי לימון

  • חצי כרוב סגול

הכנה:

מרתיחים מים ושופכים את הקינואה לסיר. לאחר שהמים רותחים, שפכו אותם לתוך סיר הקינואה. המים צריכים לכסות את הקינואה). הדליקו את הגז ובשלו את הקינואה במשרך כ-15 דקות.

בנתיים - פתחו את קופסת שימורי החומוס וסננו אותם. חתכו את הכרוב לרצועות דקות ואת האבוקדו - גלענו וחתכו.

סחטו את הלימון. לאחר שהקינואה מוכנה, סננו אותה והתחילו להרכיב את שאר הסלט : חומוס, אבוקדו, כרוב וכמובן מיץ הלימון ששומר על הכל פרשי.

סלט "ניסואז" מרענן

מצרכים:

  • חופן שעועית ירוקה מופשרת

  • קופסת טונה (שמן או מים - משאירים את זה לכם).

  • ביצה קשה - חתוכה לרבעים.

  • עגבנייה טריה חתוכה לרצועות.

  • כעשרים זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים.

  • 10 לבבות חסה מופרדים לעלים.

עורכים את כל רכיבי הסלט על צלחת ומכינים רוטב :

  • 2 כפות מיץ לימון

  • כף שמן זית

  • חצי כפית חרדל.

הכנה:

משקשקים את כל מרכיבי הרוטב (או שפשוט מערבבים טוב עם כף), שופכים על הסלט ונהנים!


מרק תירס סיני אותנטי

מצרכים:

  • 2 קופסאות שימורים תירס מסוננות

  • כף שמן שומשום או קנולה

  • שתי כפות רוטב סויה

  • חמש כוסות מים

הכנה:

נטחן קופסת שימורים אחת בבלנדר או במוט ידני עד למחית,נעביר לסיר ומוסיפים גם את הקופסה השנייה ואת המים. נביא לרתיחה ומוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהקורנפלור והביצים. את הקורנפלור נערבב טוב עד להמסה עם המים החמים. נשפוך למרק ונערבב היטב היטב. נבשל עוד עשר דקות. נטרוף את הביצים ונזלף באיטיות למרק ובעזרת מזלג. לערבב היטב.


תירס-בישול

סלט טונה מגניב

מצרכים:

  • קופסת טונה

  • קופסת תירס

  • סלרי

  • מיונז

  • מיץ לימון

  • מלח

  • פלפל

שימו הכל בקערה. זהו!

ספיישל לנועזים

אם אתם באמת בלחץ, אין לכם חומרי גלם וכבר הזמנתם כל תפריט אפשרי,נסו להזמין מנות קרב באמזון.


יצא לכם טעים? שלחו לנו תמונות! תישארו בריאים ותהנו!

#מבשלים_קורונה

#בירה

#קולינריה_בבידוד

41 צפיות